Acerola ook acerolakers, esdoornkers of Jamaicaanse kers. Acerola is bijzonder rijk aan natuurlijke vitamine C. De acerolakers komt oorspronkelijk uit de tropen van Zuid-Amerika en wordt vanwege het hoge natuurlijke vitamine C-gehalte al vele jaren in westerse landen gebruikt om ziekten te voorkomen en te behandelen. De vrucht lijkt op onze lokale kers: hij is ongeveer één tot drie centimeter groot, rond en oranje tot rood. De acerolakersen groeien aan een struik of boom van één tot drie meter hoog en geven tijdens het regenseizoen witte of roze bloemen.
Vitamine C - Effect
De effecten van vitamine C op mensen die de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) als betrouwbaar beschouwt, staan hieronder vermeld. Functionele claims (gezondheidsclaims)
vitamine C
Hoogtepunten in één oogopslag:
Hoog gehalte aan natuurlijke vitamine C
De volle kracht van vitamine C wordt sterk bevorderd door flavonoïden, die in overvloed aanwezig zijn in de acerolavrucht. Deze plantaardige actieve ingrediënten beschermen de gevoelige vitamine C tegen voortijdige afbraak. De natuurlijke combinatie van veel vitamine C en hoogwaardige flavonoïden maakt de acerolavrucht zo bijzonder.
Een dagelijkse portie van 2 capsules levert 1500 mg acerola fruitpoeder met een uitzonderlijk hoog gehalte aan natuurlijke vitamine C van 25%. 2 capsules bevatten dus 375 mg natuurlijke vitamine C, wat beduidend meer is dan vergelijkbare supplementen.
Vit4ever-kwaliteit
Bij Vit4ever heeft kwaliteit absolute prioriteit, daarom gebruiken we alleen hoogwaardige premium grondstoffen met de beste biologische beschikbaarheid en een hoog gestandaardiseerd vitamine C-gehalte.